08 серпня 2019

Проект постанови КМУ "Про внесення змін до Технічного регламенту простих посудин високого тиску"

(ЗАВАНТАЖИТИ ) У разі наявності пропозицій та зауважень, просимо направити їх до 19.08.2019 на електронну адресу andrievskiy@fpsu.org.ua для узагальнення та підготовки відповіді. За дорученням Голови СПО об’єднань профспілок Осового Г.В.

Проект розпорядження КМУ "Про затвердження плану заходів на 2020 рік з реалізації Стратегії подолання бідності"

(ЗАВАНТАЖИТИ ) У разі наявності пропозицій та зауважень, просимо направити їх до 19.08.2019 на електронну адресу ostapenko@fpsu.org.ua для узагальнення та підготовки відповіді. За дорученням Голови СПО об’єднань профспілок Осового Г.В.

Захистити конкретну людину

Голова СПО об'єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся листом до Міністра соціальної політики України Реви А.О. та Голови правління Фонду соціального страхування України Саєнка В.В. у зв'язку із зверненням Рябця Олексія Йосиповича стосовно порушення його прав як застрахованої особи на виплату допомоги за перші 5 днів тимчасової непрацездатності, оскільки його роботодавець збанкрутів та зник.

У листі повідомляється, що ФПУ з даного приводу вже зверталась до Мінсоцполітики як органу державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, і до Фонду соціальною страхування України, проте питання не було вирішено, з чим СПО об'єднань профспілок не погоджується і вважає, що відмова в оплаті перших п'яти днів тимчасової непрацездатності, в даному випадку, є порушенням матеріальних прав застрахованої особи.

Тому СПО об'єднань профспілок просить повернутися до розгляду порушеного питання та вжити усіх заходів для забезпечення матеріальних прав застрахованої особи в повному обсязі.

Одночасно з метою уникнення в подальшому необгрунтованих відмов у разі подібних звернень застрахованих осіб, профспілки пропонують внести зміни до Порядку надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування України застрахованим особам у разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації, припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця або незалежної професійної діяльності, затверджений постановлю правління Фонду соціального страхування України 10 жовтня 2017 року № 54, доповнивши його механізмом реалізації норми абзацу п'ятого частини першої статті 30 базового Закону.

(Лист СПО об'єднань профспілок додається).

Прес-центр ФПУ