30 травня 2013

Проект закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо гарантування прав на справедливе пенсійне забезпечення та скасування деяких норм пенсійної реформи)

Просимо розглянути проект закону України «Про внесення змін до деяких законів України" (щодо гарантування прав на справедливе пенсійне забезпечення та скасування деяких норм пенсійної реформи) (р.н. 2072а від 21.05.2013) внесений Народними депутатами України (додається).

У разі наявності пропозицій і зауважень, направляти їх до 06.06.2013 на електронні адреси: denis@fpsu.org.ua, spop@fpsu.org.ua  для узагальнення та підготовки відповіді.

Голови СПО об’єднань профспілок Осового Г.В.

Просимо розглянути проект закону України «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний  і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (щодо запобігання дискримінації військовослужбовців строкової служби при призначенні і виплаті одноразової грошової допомоги у разі настання інвалідності) (р.н. 2069а від 21.05.2013) внесений Народними депутатами України Ванзуряком Р.С. та Наливайченком В.О. (додається).

У разі наявності пропозицій і зауважень, направляти їх до 06.06.2013 на електронні адреси: prihodko@fpsu.org.ua, spop@fpsu.org.ua  для узагальнення та підготовки відповіді.

Голови СПО об’єднань профспілок Осового Г.В.

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку документів, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві»

Просимо розглянути проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку документів, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві», внесеного Мінагрополітики України (додається).

У разі наявності пропозицій і зауважень, направляти їх до 31.05.2013 на електронну адресу: apk@fpsu.org.ua, riabtseva@fpsu.org.ua, nefodova@fpsu.org.ua для узагальнення та підготовки відповіді.

Про формування нового складу правління Пенсійного фонду України

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2010р. №660 до складу правління Пенсійного фонду входить 17 осіб, у т.ч. по три представники від об'єднань профспілок та об'єднань організацій роботодавців.

Враховуючи кадрові зміни у міністерствах і відомствах Пенсійним фондом у 2012 році було розпочато роботу з оновлення складу правління Фонду. Від об’єднань профспілок до складу правління делеговані: Осовий Г.В. – заступник Голови ФПУ; Іванкевич В.В. – заступник керівника департаменту соціального діалогу та соціального страхування ФПУ; Лесько В.С. – заступник голови профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

Оскільки до зазначеної вище постанови Кабінету Міністрів України зміни не внесено, СПО об’єднань профспілок звернувся до Мінсоцполітики стосовно забезпечення роботи правління Пенсійного фонду у новому складі.

За повідомленням Пенсійного фонду (за дорученням Мінсоцполітики) ним опрацьовано зміни до складу правління з урахуванням пропозицій, що надійшли від профспілкової сторони, і відповідний проект постанови буде направлено на погодження до Мінсоцполітики після призначення Голови правління Пенсійного фонду України. До теперішнього часу Голову правління Пенсійного фонду України ще не призначено.

Департамент соціального діалогу та соціального страхування ФПУ

Проект закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (щодо страхового стажу для призначення мінімальної пенсії)

Просимо розглянути проект закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (щодо страхового стажу для призначення мінімальної пенсії) (р.н. 2997 від 15.05.2013) внесений Народними депутатами України Литвиним В.М., Єремеєвим І.М., Мартиняком С.В., Івахівим С.П., Лабазюком С.П., Мошенським В.З. та Тимошенком В.А. (додається).

У разі наявності пропозицій і зауважень, направляти їх до 06.06.2013 на електронну адресу: denis@fpsu.org.ua  для узагальнення та підготовки відповіді.

Голови СПО об’єднань профспілок Осового Г.В.

Проект закону України «Про внесення змін до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо осучаснення пенсій

Просимо розглянути проект закону України «Про внесення змін до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (щодо осучаснення пенсій) (р.н. 2101а від 15.05.2013) внесений Народними депутатами України Яценюком А.П. та Сушкевичем В.М. (додається).