березня 2013

26 березня 2013

Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про оплату праці) ( реєстр.№ 2423 від 01.03.2013

На розгляд СПО об’єднань профспілок від Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці надійшов проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про оплату праці (реєстр. № 2423 від 01.03.2013) (додається), внесеного народними депутатами України А.Яценюком, С. Кубівим, П.Петренком.

У разі наявності пропозицій і зауважень просимо направити їх до 27 березня 2013 року департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ на електронну адресу: omorozova@fpsu.org.ua

12 березня 2013

Про проект наказу Міненерговугілля України «Про затвердження Правил охорони праці при транспортуванні хімічних сипких продуктів стрічковими конвеєрами

Міністерством енергетики та вугільної промисловості України надіслано на погодження СПО об'єднань профспілок проект наказу «Про затвердження Правил охорони праці при транспортуванні хімічних сипких продуктів стрічковими конвеєрами».

У разі наявності зауважень та пропозицій до проекту закону просимо надіслати їх до 10:00 год. 18 березня 2013 року на електронну адресу: m.tyagay@fpsu.org.ua .

Проект наказу

Додаток до наказу

Департамент охорони праці ФПУ

Забезпечення економічної обґрунтованості тарифів на теплову енергію та комунальні послуги, які визначатимуться за категоріями споживачів

До Спільного представницького органу всеукраїнських профспілок та профспілкових обєднань надійшов на погодження проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води та Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення», розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (додається).

Просимо до 17.00 13.03.2013 надати пропозиції та зауваження до вказаного законопроекту на електронну адресу zah@fpsu.org.ua

Метою проекту акта є забезпечення економічної обґрунтованості тарифів на теплову енергію та комунальні послуги, які визначатимуться за категоріями споживачів.

Проектом пропонується визначити можливість формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, централізоване водопостачання та водовідведення за трьома категоріями споживачів – населення, бюджетні установи, інші споживачі.

Реалізація проекту постанови не потребує виділення додаткових коштів з держбюджету.

Прийняття постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води та Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення» сприятиме встановленню економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги за категоріями споживачів та дозволить стабілізувати ситуацію на ринку житлово-комунальних послуг.

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту