27 лютого 2013

Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціальних гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення" (реєстр. № 2259 від 08.02.2013р.)

Від Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці для опрацювання та надання пропозицій  СПО об'єднань профспілок надійшов проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціальних гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення» (реєстр. № 2259 від 08.02.2013 р.).

Прошу розглянути зазначений законопроект, що додається, та при наявності пропозицій чи зауважень до нього, направити їх до 04.03.2013 р. на електронну адресу riabtseva@fpsu.org.ua

Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" (реєстр. № 2313)

Від Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці на адресу СПО об’єднань профспілок надійшов лист з проханням надати пропозиції до проекту закону України про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» (щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини) (реєстр. № 2313), внесеного народними депутатами України І. Калєтніком, О. Калетник.

Даним законопроектом пропонується перекласти більшу частину турбот щодо збору даних, необхідних для призначення державної допомоги батькам при народженні дитини, на органи, що призначають таку допомогу. Для батьків буде необхідно надати лише паспорт, свідоцтво про народження дитини та заяву в довільній формі, де зазначатимуться дані для реєстрації місця проживання дитини.

Просимо ознайомитись із законопроектом та у разі наявності зауважень (пропозицій) надіслати їх до 4 лютого 2013 року на електронну адресу: morozova@fpsu.org.ua

1. Законопроект

2. Пояснювальна записка

3. Порівняльна таблиця

Проект Закону України "Про внесення змін до статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (реєстр. № 2277 від 11.02.2013р.)

Від Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці для опрацювання та надання пропозицій  СПО об'єднань профспілок надійшов проект Закону України "Про внесення змін до статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей"(реєстр. № 2277 від 11.02.2013 р.).

Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо повноважень на здійснення повідомної реєстрації колективних договорів і угод"

Від Мінсоцполітики України на адресу СПО об’єднань профспілок надійшов проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо повноважень на здійснення повідомної реєстрації колективних договорів і угод» (додається).

Даними змінами пропонується усунути неузгодженості між законами України «Про колективні  договори і угоди» та «Про місцеве самоврядування в Україні» в частині визначення повноважень на здійснення повідомної реєстрації колективних договорів і територіальних угод відповідного рівня.

Просимо Вас ознайомитись із законопроектом та у разі наявності зауважень (пропозицій) надіслати їх до 10 години 1 березня 2013 року на електронну адресу: partner@fpsu.org.ua

Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам"

Від Мінсоцполітики України на адресу СПО об’єднань профспілок на оперативне погодження надійшов проект закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам».

Даним законопроектом передбачено посилення соціальної підтримки з боку держави найбільш вразливих родин, в яких виховуються діти з найтяжчим ступенем функціональних обмежень, а саме: надбавка на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А установлюється в розмірі 75% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку (підвищення на 25%).

Просимо ознайомитись із законопроектом та у разі наявності зауважень (пропозицій) надіслати їх до 1 лютого 2013 року на електронну адресу: morozova@fpsu.org.ua

1. Законопроект

2. Порівняльна таблиця